Chestionar Satisfacție

Campania Dose Excellence

În centrele Affidea, siguranța pacienților este o preocupare principală. Mai multe proceduri au fost implementate în acest sens pentru siguranța pacienților și furnizarea celor mai bune rezultate medicale.

Mai jos sunt prezentate câteva dintre măsurile cheie pe care Affidea le-a luat pentru a oferi standarde de siguranță la nivel organizațional în centrele sale și pentru fiecare dintre pacienții săi.

CT și Doza de radiație la Affidea

CT este un echipament de diagnostic imagistic care folosește raze X pentru a produce imagini detaliate ale structurilor interne ale organismului.

Nivelul dozei de radiații necesară pentru a produce imagini de diagnostic depinde de numeroși factori cum ar fi vârsta și Indicele de Masă Corporală al pacientului, dar și de zona corpului examinată imagistic. În acest scop, protocoalele de examinare trebuie să fie definite de un grup selectat de experți.

Ce facem pentru a ne proteja pacienții

Affidea a lansat o Campanie extinsă la nivelul întregii companii, numită Dose Excellence, pentru a face investigațiile CT cât mai sigure posibil.

Campania Dose Excellence

Affidea s-a angajat în minimizarea nivelului dozei de radiații folosită pentru siguranța pacientului, totuși, o anumită doză de radiații este necesară pentru a oferi imagini detaliate pentru un diagnostic corect.

Astfel, aplicăm principiul ALARA (Cât mai Scăzut Posibil în Mod Rezonabil) în ceea ce privește doza de radiații.

Aceasta se obține prin:

  • Folosirea de echipament medical de înaltă performanță, care este supus verificărilor și modernizărilor periodice, conform standardelor stricte ale companiei
  • Programe riguroase de control al calității echipamentelor, efectuate de către specialiștii noștri
  • Urmărirea dozei de radiații administrată pacienților și verificarea dozei cumulative, pentru a oferi informații eficiente pentru ajustarea dozajului
  • Instruirea personalului pentru optimizarea parametrilor protocoalelor CT, pentru administrarea celei mai mici doze de radiații fără a compromite calitatea imaginii.

Ne îngrijim de dumneavoastră mai mult decât știți

O locație implicată în campania Dose Excellence include:

1) Creșterea conștientizării privind doza de radiații, astfel încât toate persoanele din centru sunt implicate în politica noastră de optimizare a dozei folosite.

2) O echipă dedicată pentru optimizarea dozei de radiații, care evaluează datele înregistrate, optimizează protocoalele și dezvoltă cele mai bune practici medicale. Echipa include un medic radiolog, un tehnician, un fizician și un specialist în aplicații clinice.

3) Transparența: răspundem întrebărilor dumneavoastră și comunicăm în legătură cu doza de radiații și practicile aplicate pentru siguranța pacienților.

Puteți afla mai multe aici:

Dose Excellence pentru medici

Dose Excellence pentru pacienți

Solicitare Programare
Oferim servicii medicale clinice, investigaţii imagistice şi de medicină nucleară în Centrele Affidea România din Bucureşti (Fundeni), Arad, Constanţa, Medgidia, Petroşani, Iaşi şi Focşani .

Cum decurge o investigaţie RMN?

Întrebările Dumneavoastră despre investigaţiile imagistice PET/CT, RMN, CT, Scintigrafie, RX, Mamografie, DEXA, OPG, Ecografie, Endoscopie etc., îşi găsesc toate răspunsul aici.
 

Distance