Chestionar Satisfacție

CT Clinic Cluj-Napoca

CT Clinic a fost înființat în anul 2013 și este recunoscut pentru calitatea serviciilor PET/CT, acoperind nevoile medicale ale pacienților din Cluj și din județele învecinate. CT Clinic este acreditat EARL (European Association Research Ltd, o inițiativă lansată de către Agenția Europeană de Medicină Nucleară - EANM), certificare a celor mai înalte standarde de calitate pentru departamentele PET/CT care realizează studii în oncologie.

Centrul CT Clinic deține o specializare unică în examinările PET/CT ale cancerului de prostata avansat, folosind trasorul (F18)-FCH (fluorocholină) pentru  restadializarea, supravegherea și detectarea metastazelor în cancerul de prostată.

Centrul medical este dotat cu un echipament PET/CT model Optima 560, GE. De la inceputul anului 2020, Centrul CT Clinic face parte din Grupul Affidea.

PET/CT reprezintă examinarea gold-standard în diagnosticarea incipientă a afecțiunilor oncologice, ce permite medicilor localizarea cu acuratețe a tumorilor, dar și monitorizarea, stadializarea și evaluarea recurenței afecțiunii, fiind cea mai modernă tehnologie medicală de acest fel. De asemenea, examinarea poate îndruma medicii în planificarea și evaluarea eficacității tratamentului.

Scanarea PET detectează activitatea metabolică intensă a celulelor de tip tumoral, iar scanarea CT furnizează o imagine anatomică precisă oferind detalii referitoare la locaţia, mărimea şi forma tumorilor. Examinarea PET/CT, obţinută prin "fuzionarea" celor două scanări, oferă informaţii rapide şi complete referitoare la localizarea formaţiunilor tumorale şi metabolismul acestora.

 

Un NOU trasor PET-CT pentru ONCOLOGIE- IASOcholine

Radiofarmaceuticul (F18)-FCH (fluorocholină) folosit în PET-CT a fost recent autorizat în țara noastră. Acesta combină radioizotopul Fluor-18 cu o moleculă numită colină. Ea este o moleculă care intră în compoziția fosfolipidelor, structuri ce alcătuiesc membrana celulară.

Ținta examinării PET-CT cu fluorocholină este membrana celulară, în special cea malignă, unde prezintă o rată de fixare mai mare decât în membrana celulară normală.

Principala indicație pentru această examinare este cancerul de prostată avansat pentru:
-restadializare
-supraveghere
-detectarea metastazelor

Există indicații limitate pentru utilizarea lui în carcinomul hepatocelular și în diagnosticul tumorilor paratiroidei. Timpul de înjumătățire pentru Fluor-18 este de 109,7 minute. Radiofarmaceuticul se elimină prin excreție urinară, rapid; în primele 3-5 minute peste 90% din activitatea (doza) administrată este eliminată urinar. Administrarea radiofarmaceuticului se face intravenos, doza fiind calculată în funcție de greutate și vârstă.

Contraindicațiile metodei constau în sarcină și alergie la substanța activă sau la excipienți. Este necesara o pauză alimentară de 4-6h pre-examinare, hidratare eficientă și golirea vezicii urinare înainte de examinare.

Examinarea PET-CT cu fluorocholină (FCH) este considerată esențială în:
Evaluarea recidivelor la nivelul lojei de prostatectomie, în situația unor valori serice ale antigenului specific prostatic (PSA) scăzute dar decelabile.

 

Radiotrasorii folositi de Centrul nostru de imagistică medicală sunt:

1. 18-FDG (2-fluoro-2–deoxy-D-glucoza) produs de Universitatea de Medicină și Farmacie din Debrecen din Ungaria;
2. IASOcholine (18F-Fluorocolina) produs de IASON GmbH Austria

Materiale pentru pacienti: 

- Brosura Pacientului (puteți descărca de aici)

Materiale pentru doctori:

- Criteria de eligibilitate (puteți descărca de aici)

Centrul poate fi contactat la numerele de telefon:

0364 435 545
0364 401 706
0773 798 287

Program: Luni - Vineri 10:00 – 20:00

Adresa - Cluj-Napoca, strada Republicii nr. 65-67

email
office@ct-clinic.ro
info@ct-clinic.ro

 

*Dorim să subliniem faptul că toate cheltuielile de transport ale pacienților și aparținătorilor sunt în sarcina acestora, indiferent din ce localitate vin în clinicile noastre și dacă pentru efectuarea investigațiilor sunt necesare mai multe drumuri. 

Solicitare Programare
Oferim servicii medicale clinice, investigaţii imagistice şi de medicină nucleară în Centrele Affidea România din Bucureşti (Fundeni), Arad, Constanţa, Medgidia, Petroşani, Iaşi şi Focşani .

Cum decurge o investigaţie RMN?

Întrebările Dumneavoastră despre investigaţiile imagistice PET/CT, RMN, CT, Scintigrafie, RX, Mamografie, DEXA, OPG, Ecografie, Endoscopie etc., îşi găsesc toate răspunsul aici.
 

Distance