Dr. Doru Paul, Oncolog și Hematolog in SUA, oferă second opinion pentru pacientii oncologici, la Affidea Fundeni

Dr. Doru Paul, Attending Physician Oncologie și Hematologie
Spitalul North Shore LIJ, New York, SUA

Prin pasiune pentru medicină și compasiune pentru pacienți, Dr. Doru Paul a devenit unul din medicii români cu renume internațional în Oncologie și Hematologie recunoscuți și apreciați în Statele Unite.  

Suntem bucuroși și onorați să anunțăm că începând cu luna noiembrie 2016, Dr. Doru Paul va oferi în premieră servicii de second opinion pentru pacienții oncologici din România.

Pentru programări, puteți suna la 021.9338

În prezent, Dr. Doru Paul este medic Hematolog-Oncolog la Spitalul North Shore-LIJ din Long Island, New York, unul din cele mai prestigioase spitale din Statele Unite, care în anul 2010, a obținut premiul pentru cea mai buna ingrijire a pacientilor din SUA.

Cu o vastă experiență în Oncologie și Hematologie la unele dintre cele mai renumite spitale din Statele Unite, dr. Dorul Paul și-a dedicat cariera tratării pacienților bolnavi de cancer, atât prin practica medicală, cât și prin activitatea științifică desfășurată.

A absolvit Facultatea de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti în 1993, iar doi ani mai târziu a obținut Diploma Universitară de Oncologie Medicală a Universității din Paris. În 1996 a obținut Diploma de Cronobiologie a Universității din Paris și un Masterat în Biologia Îmbătrânirii, cu o teză asupra genelor Homeoboxe, Institutul Curie, Paris, Franta

Profesează în Statele Unite ale Americii din anul 1996, începând mai întâi ca rezident la Spitalul Jacobi, Bronx, NY, SUA, urmând ca din 1999 să devină medic specialist Hematolog şi Oncolog în cadrul Departamentului de Hematologie şi Oncologie al Spitalului Montefiore, Bronx, NY, SUA, până în anul 2002. Timp de 10 ani, din anul 2002 până în anul 2012, Dr. Doru Paul și-a desfășurat activitatea de Medic Specialist Hematologie şi Oncologie la Spitalul Lincoln, Bronx, New York.

În anul 2012, a început colaborarea cu Spitalul North Shore LIJ, New York, unde își desfășoară și în prezent activitatea.

În anul 2015, a obținut Doctoratul in Oncologie Medicala cu o teza care a primit calificativul “summa cum laudae” asupra Oncologiei Personalizate-Adenocarcinomul Pulmonar Metastatic la Facultatea de Medicina din Craiova.

Deține o expertiză importantă în Cercetarea Clinica si Translationala, fiind Investigator Clinic Principal in mai mult de douazeci de studii și initiator de studii clinice translationale originale pentru care a obtinut aprobarea (IND) de la Food and Drug Administration (FDA).

Membru în Societăți Medicale:

● Societatea Americană de Oncologie Clinica (ASCO)
● Societatea Americană de Hematologie (ASH)
● Societatea Americană de Studiu al Cancerului (AACR)
● Academia de Științe din New York (NewYork Academy of Science) 
● Societatea de Oncologie Medicala din Romania (SNOMR)

Activitate didactică și științifică:

● Profesor Asistent la Weill Cornell University (2005-2012) si la Hofstra North Shore-LIJ School of Medicine (2012-prezent).

● Autor al 35 de lucrari care au fost prezentate în cadrul unor congrese nationale si internationale si publicate în reviste prestigioase medicale.

● Speaker la diferite conferinte din SUA si din Romania, din 2007 până în prezent fiind invitat anual ca speaker si moderator la Congresul National de Oncologie Medicala.

Specializari in Statele Unite: Medicina Interna (1999), Hematologie (2002), Oncologie Medicala (2002) si Ingrijiri Paliative (2005). 

Cercetare de laborator

● 2001-2000 - Un an de cercetare în laboratorul de "Oncologie Moleculară" din Spitalul Montefiore: cercetare folosind tehnica de microarray asupra paternurilor de expresie al genelor din cancerele colo-rectale.

● 1996-1995 - Un an de cercetare în laboratorul de Citogenetică şi Oncologie Moleculară din cadrul Institului Curie: studiul expresiei genelor Hox în cancerul de colon.

● 1994 - Patru luni de cercetare în laboratorul de "Imunologie Celulară" din cadrul Facultăţii de Farmacie din Chatenay Malabry, Paris, France. Cercetare în  apoptoza indusă de Ciclosporină şi celulele imunitare NK.

EXPERIENŢĂ CLINICĂ DUPĂ ABSOLVIREA FACULTĂŢII

2015-2013 - Teză de doctorat cu titlul „Tratamentul personalizat al cancerului” 

Prezent-2012 - Medic Specialist  Hematolog şi Oncolog la Spitalul North Shore LIJ,  New York (NY), SUA

2012-2002 - Medic Specialist  Hematolog şi Oncolog la Spitalul Lincoln, Bronx,  New York (NY), SUA

2002-1999 - Medic Specialist Hematolog şi Oncolog în formare (fellow) în cadrul Departamentului de Hematologie şi Oncologie al Spitalul Montefiore, Bronx, NY, SUA

1999-1996 - Rezident de Medicină Internă, la Spitalul Jacobi, Bronx, NY, SUA

1995-1994 - Un an de specilizare în Oncologie Medicală în Spitalul Saint Antoine din Paris; Diplomă Universitară de Oncologie Clinică, Universitatea Paris VII, Franţa

DIPLOME ŞI CALIFICĂRI/LICENȚE

Octombrie 2015 - Diplomă de doctor în medicină (PhD), Craiova (România)

Prezent-2002 - Certificare de Medic Specialist în Oncologie Medicală (SUA) 

Prezent-2003 - Certificare de Medic Specialist în Hematologie (SUA)

Prezent-1999 - Certificare de Medic Specialist în Medicină Internă (SUA). 

Prezent-2005 - Certificare de Medic Specialist în Medicină Paleativă (SUA). 

Prezent-1999 - Licenţă de practică a medicinii în statul New York (SUA)

1996 - Masterat în Gerontologie (Franța)

1993 - Diploma de Doctor-Medic (România)

Solicitare programare:
Oferim servicii medicale clinice, investigaţii imagistice şi de medicină nucleară în Centrele Affidea România din Bucureşti (Fundeni), Arad, Constanţa, Medgidia, Petroşani, Iaşi şi Focşani .

Cum decurge o investigaţie RMN?

Întrebările Dumneavoastră despre investigaţiile imagistice PET/CT, RMN, CT, Scintigrafie, RX, Mamografie, DEXA, OPG, Ecografie, Endoscopie etc., îşi găsesc toate răspunsul aici.