Chestionar Satisfacție

Radiologie Conventionala

RX

Examinarea radiologică convenţională (RX) este una din cele mai utilizate şi comune tehnici de investigaţie imagistică practicată în medicina curentă.

Metoda de examinare radiologică este atraumatică şi permite obţinerea unor imagini ale structurilor anatomice din interiorul corpului omenesc, cu ajutorul radiaţiilor X, în vederea diagnosticării cu acurateţe a afecţiunilor pacientului.

Investigaţie disponibilă în reţeaua Affidea România în cadrul Centrelor medicale Affidea din:

 

Aplicabilitate largă pentru o mare plajă de afecţiuni.

Presupune realizarea unui clişeu fotografic pe film sau a unei imagini digitale a zonei examinate, prin expunerea controlată a pacientului la un fascicul de radiaţie X care sensibilizează în mod diferenţiat un suport fizic specific sau un senzor-traductor digital.

Sistemele radiologice moderne dispun de sisteme de autocorecţie şi control prin care reduc la maximum expunerea pacientului la fasciculul de radiaţie X şi, de asemenea, limitează sever radiaţia X dispersată.

 

Pregătirea pacientului:

  • Majoritatea examinărilor radiologice nu necesită o pregătire prealabilă specifică a pacientului.
  • În cazul anumitor tipuri de examinare radiologică, atunci când se utilizează substanţă de contrast, instrucţiunile specifice vor fi comunicate de către personalul specialist Affidea pacientului în cauză.

 

Cât durează o investigaţie RX?

  • Examinarea radiologică durează aproximativ 5 - 10 minute, dar durata poate să ajungă şi la 30 - 40 minute în cazul examinărilor cu substanță de contrast.

 

Cât de sigură este o investigaţie RX?

  • Expunerea pacientului la radiaţia X este permanent controlată iar doza de iradiere este menţinută la un minim absolut, o anumită cantitate de radiaţie este implicată în realizarea investigaţiei.
  • Pacientul va trebui să stea culcat pe masa aparatului sau în picioare în timpul expunerii.
  • Medicul curant va decide dacă investigaţia radiologică RX este indicată şi va recomanda pacientului efectuarea ei numai pe baza unei analize detaliate a necesităţii.

 

Ce trebuie să poarte pacientul în timpul investigaţiei?

  • Pacientul va trebui să renunţe în unele cazuri la bijuterii.
  • După caz şi zona de interes pentru examinare, pacientul va efectua examinarea îmbrăcat sumar.

 

Solicitare Programare
Oferim servicii medicale clinice, investigaţii imagistice şi de medicină nucleară în Centrele Affidea România din Bucureşti (Fundeni), Arad, Constanţa, Medgidia, Petroşani, Iaşi şi Focşani .

Cum decurge o investigaţie RMN?

Întrebările Dumneavoastră despre investigaţiile imagistice PET/CT, RMN, CT, Scintigrafie, RX, Mamografie, DEXA, OPG, Ecografie, Endoscopie etc., îşi găsesc toate răspunsul aici.
 

Distance