Chestionar Satisfacție

Întrebări Frecvente

Cât durează o investigaţie scintigrafică?

  • Examinarea scintigrafică popriu-zisă durează în medie între 15 - 25 de minute.

Cât este de sigură investigaţia scintigrafică?

  • Medicul curant / trimiţător este singurul care va decide dacă investigaţia scintigrafică este indicată şi va recomanda pacientului efectuarea ei numai pe baza unei analize detaliate a necesităţii şi a afecţiunii supuse studiului.
  • Doza de radiaţii primită de pacient pentru examinare este foarte mică - cantităţile de substanţă radiotrasor injectate pacienţilor sunt întotdeauna minime fiind personalizate pentru fiecare caz particularizat sau organ investigat în parte - iar eliminarea radiotrasorului din organism se face natural în maxim 24 de ore de la administrare. În aceste condiţii investigaţia scintigrafică nu prezintă nici un pericol real pentru pacient.
  • Aparatul produce un zgomot foarte uşor în cursul investigaţiei, iar pacientul nu va resimţi dureri sau senzaţii neplăcute.
  • 24 de ore după investigaţie pacientul va trebui să evite contactul sau apropierea prelungită cu femeile însărcinate, copiii sau animalele de casă din anturajul său, să se spele pe mâini mai des, să facă un duş sau o baie şi să golească bazinul după folosirea toaletei de două ori de fiecare dată.

Ce trebuie să poarte pacientul în timpul investigaţiei?

  • Pacientul va trebui să nu poarte nici un fel de bijuterie metalică pe timpul investigaţiei.
  • După caz, pacientul va purta un halat pentru consultaţie, ce îi va fi pus la dispoziţie de către peronalul Affidea, înaintea efectuării examinării.
Solicitare Programare
Oferim servicii medicale clinice, investigaţii imagistice şi de medicină nucleară în Centrele Affidea România din Bucureşti (Fundeni), Arad, Constanţa, Medgidia, Petroşani, Iaşi şi Focşani .

Cum decurge o investigaţie RMN?

Întrebările Dumneavoastră despre investigaţiile imagistice PET/CT, RMN, CT, Scintigrafie, RX, Mamografie, DEXA, OPG, Ecografie, Endoscopie etc., îşi găsesc toate răspunsul aici.
 

Distance