Chestionar Satisfacție

Dermatologie

Dermatologia este o ramură a medicinei care se ocupă de afecţiunile de piele și patologia bolilor sale.

Pielea (cutis) constituie un înveliș neîntrerupt care se continuă la nivelul marilor orificii (gură, nas, etc.) cu o semimucoasă (parțial keratinizată) și care, în interiorul cavităților respective, devine o mucoasă propriu-zisă. Pielea reprezintă o suprafață receptorie extrem de vastă, care asigură o sensibilitate diversă, protejează corpul de leziuni mecanice și microorganisme, participă la secretarea unor produse finale ale metabolismului și îndeplinește de asemenea un important rol de termoreglare, execută funcțiile de respirație, conține rezerve energetice, leagă mediul înconjurător cu tot organismul.

Dermatologia urmărește explicarea, diagnosticul şi tratarea bolilor de piele necontagioase și contagioase (infecțioase) cât și îngrijirea bolnavilor de boli dermatice.

Este o specialitate unitară de medicină, care cuprinde studiul atât al aspectelor terapeutice medicamentoase cât și al celor chirurgicale. Un dermatolog are grijă de bolile pielii, în sensul cel mai larg, precum și de unele probleme estetice ale acesteia, a scalpului, părului, și unghiilor. 
Împreună cu venerologia, dermatologia acoperă și domeniul bolilor venerice (afecţiuni care se transmit pe cale sexuală - BTS).

În scop diagnostic se pot efectua o gamă largă de analize de laborator şi investigatii specifice, recomandate în cursul consultului de specialitate.

Solicitare programare:
Oferim servicii medicale clinice, investigaţii imagistice şi de medicină nucleară în Centrele Affidea România din Bucureşti (Fundeni), Arad, Constanţa, Medgidia, Petroşani, Iaşi şi Focşani .

Cum decurge o investigaţie RMN?

Întrebările Dumneavoastră despre investigaţiile imagistice PET/CT, RMN, CT, Scintigrafie, RX, Mamografie, DEXA, OPG, Ecografie, Endoscopie etc., îşi găsesc toate răspunsul aici.