March 5, 2018

Affidea și Regina Maria au convenit transferul a 4 centre Hiperdia

Decizia Affidea vine ca urmare a implementării hotărârii obligatorii a Consiliului Concurenței.

Affidea, cel mai important furnizor de servicii medicale de diagnostic imagistic de înaltă performanță de pe piața medicală din România, a ajuns la un acord cu Rețeaua de sănătate Regina Maria, cel mai important furnizor de servicii medicale integrate premium din România, pentru transferul a 4 centre Hiperdia. Acordul prin care Rețeaua de sănătate Regina Maria devine proprietar unic al acestor centre a fost semnat ca urmare a implementării de către AFFIDEA a deciziei 24/2017 a Consiliului Concurenței.

Cele 4 centre Hiperdia care aparțin acum Rețelei de sănătate Regina Maria sunt: Hiperdia Arad, Orăștie, Cluj Observatorului și Cluj Medicală 3. Transferul celor 4 centre a fost efectuat în conformitate cu cerințele și termenele stabilite de către Consiliul Concurenței în 2017.

Cele 4 centre Hiperdia vor trece printr-un proces de rebranding imediat, adoptând brandul Regina Maria.

Referitor la această tranzacție, Radu Gorduza, CEO Affidea România, a precizat:

„Decizia este în deplin acord cu direcțiile stabilite de Consiliul Concurenței în 2017, odată cu achiziția celor 23 centre Hiperdia de către Affidea. Preocuparea noastră de-a lungul acestui proces a fost să ne asigurăm că pacienții vor continua să beneficieze de îngrijiri medicale la standarde înalte de calitate. 

Vom continua să investim în cele 36 de centre pe care le avem și, în același timp, ne propunem să ne extindem serviciile și în alte regiuni ale țării, oferind pacienților un acces mai larg și mai rapid la servicii medicale de înaltă calitate, expertiza unor medici radiologi de top din Europa și tehnologii de ultimă generație. 

Avem un respect deosebit pentru angajații celor 4 centre Hiperdia și îmi exprim încrederea că vor beneficia de aceleași condiții de calitate și performanță pentru a oferi mai departe toată grija și atenția lor pacienților”.

Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate Regina Maria, a precizat:

“Piața medicală este departe de a fi consolidată; există în continuare foarte multe ocazii de creștere prin achiziții, tocmai de aceea urmărim orice oportunitate strategică, aliniată la cerințele noastre de calitate și dezvoltare. Susținem consolidarea pieței de servicii medicale din România și credem că pacienții români au dreptul la medicină modernă și de calitate. Ghidați de aceste principii, vom începe integrarea imediată a centrelor Hiperdia, cu convingerea că expertiza noastră, ca rețea medicală multidisciplinară, cu o strategie axată pe calitatea înaltă a serviciilor, va veni în folosul pacienților, dar și al angajaților acestor centre. 

În plus, avem deja în Rețea unii dintre cei mai buni medici imagiști din România, ceea ce va permite un schimb permanent de experiență și o comunicare constantă, atât de necesară mai ales în cazurile medicale complexe. Prin alăturarea celor 4 centre, pătrundem în două noi județe – Arad și Hunedoara și ne consolidăm poziția în Cluj unde, odată cu deschiderea spitalului, vom fi singurul furnizor privat care oferă servicii complete și integrate. Iar rețeaua noastră de imagistică ajunge la 18 centre specializate, la nivel național.”

Despre Hotărârea 24/2017 a Consiliului Concurenței din România

La data de 2 iunie 2017, Affidea finaliza achiziția celor 23 de centre Hiperdia, devenind astfel cel mai mare furnizor de servicii medicale de diagnostic imagistic de pe piața medicală din România. Pentru aprobarea tranzacției, Consiliul Concurenței a solicitat prin decizia 24/2017 ca Affidea să transfere cele patru centre Hiperdia – Cluj Observatorului, Cluj Medicală 3, Arad și Orăștie, către un nou proprietar, pentru a menține compatibilitatea tranzacției cu un mediu concurențial normal.

Pentru a-ți face o programare într-una din clinicile Affidea|Hiperdia, sună la numărul 021 9338 sau completează formularul online.