sport woman

Riscul de atac cerebral poate fi diminuat prin renuntarea la fumat, diminuarea consumului de alcool, o alimentatie care include multe fructe si legume, o greutate corporala in limite normale, controlul regulat al glicemiei si a tensiunii arteriale si miscarea zilnica, adica un stil de viata sanatos si, in plus, controale medicale efectuate la timp.

Controlul tensiunii arteriale crescute - Acesta este una dintre cele mai importante masuri pe care o puteti lua pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral.

Gestionarea stresului, menținerea unei greutăți normale și limitarea cantității de sodiu și alcool pe care le consumați pot contribui la menținerea controlului asupra tensiunii arteriale.

În plus, față de recomandarea adoptarii unui stil de viata sanatos, medicul dumneavoastră vă poate prescrie anumite medicamente pentru tratamentul hipertensiunii arteriale.

Reducerea grăsimilor saturate din dieta dumneavoastră

Consumul redus de grăsimi poate reduce placa din arterele dumneavoastră. Dacă nu vă puteți controla colesterolul numai prin modificări ale dietei, adresati-va medicului dumneavoastră.

Renunțarea la fumat - fumatul sau expunerea la fumul de tigara pe timp indelungat poate creste substantial riscul unui accident vascular cerebral.

Mentinerea sub control a diabetului zaharat - in cazul in care suferiti de diabet, puteti mentine sub control aceasta afectiune prin alimentatie, exercitii fizice periodice, controlul greutatii si, nu in ultimul rand, medicamentele care v-au fost recomandate de doctorul dumneavoastra.

Menținerea unei greutăți normale - persoanele supraponderale au risc crescut de a suferi un accident vascular cerebral, in principal fiindca obezitatea atrage dupa sine alti factori de risc care cresc probabilitatea unui AVC, precum: bolile cardiovasculare, valorile ridicate ale colesterolului sau hipertensiunea arteriala.

Adoptati o dieta bogata in fructe si legume - o dietă care conține cinci sau mai multe porții zilnice de fructe sau legume poate reduce riscul de accident vascular cerebral. De aceea, medicii recomanda adoptarea unei diete mediteraneene, care pune accentul pe uleiul de măsline, fructe, nuci, legume și cereale integrale.

Exercitiile fizice periodice - exercitiile aerobice sau "cardio" pot reduce riscul de accident vascular cerebral în multe feluri. Exercitiile fizice pot reduce tensiunea arteriala, pot creste nivelul de colesterol lipoproteinic de inalta densitate (“colesterolul bun”) si imbunatatesc starea de sanatate a inimii.

De asemenea, vă ajută să pierdeți greutatea, să controlați diabetul și să reduceți stresul. Includeti cel putin 30 de minute de activitate fizica pe zi - cum ar fi mersul pe jos, jogging, înot sau ciclism.

 

*Articolul are un rol pur informativ și nu substituie consultul medical specializat. Investigațiile imagistice se realizează doar la recomandarea medicului specialist.