April 12, 2021

Determinare cantitativă de Anticorpi SARS CoV2 în clinicile din rețeaua Affidea|Hiperdia, la doar 120 Ron

Acum poți efectua analiza de testare cantitativă a anticorpilor SARS CoV2 in centrele Affidea|Hiperdia la pretul de 120 de RON, rezultatele fiind disponibile în 48-72 ore.

Ce presupune analiza și cum funcționează?

Anticorpii de tip IgG reprezintă răspunsul imun al organismului la virus, mai exact, anticorpii eliberați de organism în lupta cu virusul, și indică faptul că pacientul a avut infecția COVID-19.

Prezența acestor anticorpi indică inclusiv faptul că o persoană asimptomatică sau care a dezvoltat o formă ușoară, ce putea fi ușor atribuită unui alt tip de infecție respiratorie, a dezvoltat anticorpi.

Rezultatele în detectarea serologică a Anticorpilor IgG

Rezultatul este negativ

Un rezultat negativ indică absența anticorpilor IgG din proba de sânge recoltată și sugerează că nu ați fost expus la infecția cu virusul Covid-19.

Un rezultat negativ nu exclude în totalitate posibilitatea expunerii actuale sau infecției anterioare cu Covid-19. Acest fapt se poate datora cantității de anticorpi mai mică decât limitele de detectare a testului sau stadiului timpuriu al bolii în care se efectuează testul și în care organismul nu a produs anticorpi specifici suficienți.

Dacă suspectați că ați fost în contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19, atunci puteți să contactați medicul pentru a vă recomanda un test RT-PCR ce evidențiază o infecţie activă.

Rezultatul este pozitiv

Un rezultat pozitiv indică faptul că anticorpii IgG au fost detectați în proba de sânge recoltată și cel mai probabil o expunere anterioară față de infecția cu Covid-19.

Un rezultat pozitiv nu exclude, totuși, posibilitatea unei infecții active, de aceea, în funcție de simptomatologie și recomandarea medicului poate fi necesară și testarea RT-PCR.

Până în acest moment, nu există suficiente dovezi din studiile medicale efectuate care să arate că anticorpii IgG oferă imunitate împotriva Covid-19 pe termen nelimitat.

Datele recente confirmă următoarele evoluții ale profilelor serologice:

Timpul mediu pentru seroconversie variază între 7 și 14 zile pentru IgG, după apariția simptomelor. Probabilitatea unui răspuns pozitiv pentru anticorpii de tip IgG este chiar de 100%, după 14 zile de la apariția simptomelor.

Pe lângă Testele Serologice pentru Anticorpi IgG, pacienții pot beneficia în clinicile din rețeaua Affidea|Hiperdia de evaluarea sănătații plămânilor prin serviciile de consultații de specialitate și imagistică medicală.

În actualul context marcat de pandemia Covid-19, pacienții care au trecut prin infecția cu Coronavirus sau care au o suspiciune în ceea ce privește starea plămânilor, iar medicul specialist le recomandă o investigație CT toracic sau o Radiografie (Rx) pentru plămâni, pot beneficia de pachetele noastre de control special elaborate pentru această perioadă.

*Articolul are un rol pur informativ și nu substituie consultul medical specializat. 

Analiza de determinare cantitativă de anticorpi SARS CoV2 costă 120 Ron și este disponibilă în următoarele clinici:

*Rezultatul testului se eliberează în 48-72 ore

**Se efectuează prin recoltare de sânge prin puncție venoasă, de către un cadru medical specializat.