20% reducere la investigatia DXA in perioada 1 aprilie - 30 iunie 2019

Osteoporoza este o boala care afecteaza oasele, facandu-le mai subtiri si mai putin rezistente. Cei care sufera de osteoporoza prezinta un risc mai mare de fracturi. Cele mai intalnite fracturi osteoporotice apar la incheieturi, sold si coloana vertebrala.

Cea mai buna modalitate de a diagnostica osteoporoza este printr-o testare a densitatii oaselor. Principalul mod de a masura densitatea osoasa este prin examinarea DXA.

DXA este o investigaţie imagistică de înaltă performanţă care foloseşte radiația X pentru determinarea densităţii şi a rezistenţei osoase, prin măsurarea gradului de absorbţie a radiaţiei emise RX şi dispersia acesteia pe segmentul examinat.

DXA promotie Hiperdia Galati

20% reducere la investigatia Mamografie in perioada 1 aprilie - 30 iunie 2019

Când vorbim despre bolile țesutului mamar, gândul ne duce cel mai probabil la cancerul de sân. De ce? Pentru că, din păcate, datele clinice ne arată faptul că incidența cancerului de sân a crescut lent, dar continuu, în ultimele decade.

In Romania, cancerul de san ocupa primul loc intre cazurile de mortalitate prin cancer la femei. Numeroase studii au aratat ca diagnosticul in stadiu incipient al bolii este cheia vindecarii. Mamografia joaca rolul principal in detectarea cancerului la san, deoarece poate detecta modificarile in san care pot fi semnele primare ale cancerului, dar care sunt mult prea mici pentru a putea fi simtite sau palpate.

Orice femeie peste 40 de ani ar trebui sa efectueze o mamografie la un interval de 1-2 ani.

Mamografia nu este dureroasă! Poziționarea corectă a sânului este cheia efectuării unei mamografii corecte și fără durere, pacienta simțind o tensiune ușoară în sân în timpul compresiunii, aceasta fiind necesară pentru a vizualiza întreg țesutul mamar.

Promotie Mamografie Hiperdia Galati