February 20, 2020

Recomandări pentru programări în Clinicile Affidea România în contextul pandemiei Covid-19

Stimați pacienți, având în vedere restricțiile în vigoare impuse de pandemie, vă recomandăm ca programările în Centrele Affidea|Hiperdia să fie făcute telefonic sau online, prin intermediul site-ului nostru, affidea.ro.

Dacă pacientul programat prezintă simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăți în respirație) sau locuiește cu o persoană care prezintă aceste simptome, este rugat să anunțe telefonic clinica în cel mai scurt timp posibil, în vederea unei potențiale reprogramări.

Totodată, pacientul este rugat să rămână acasă dacă are aceste simptome și să sune medicul de familie pentru a solicita sfaturi. Există riscul, în cazul în care sunteți purtător al virusului, să transmiteți și altor persoane noul Coronavirus. În acest caz, este de preferat să rămâneți la domiciliu, iar transferul către spital să se realizeze în mod organizat, respectând toate măsurile de izolare.

Dorim să vă mai aducem la cunoștință că, în această perioadă, accesul aparținătorilor în centre nu este permis, excepție făcând pacienții cu dizabilități sau alte probleme de sănătate care necesită însoțitor.

Este recomandat ca plata serviciilor să se facă cu cardul, dacă pacientul dispune de card.

Toți pacienții și aparținătorii (unde este cazul) vor trece printr-un triaj efectuat de personalul nostru pentru a depista posibilii purtători sau persoane infectate cu Coronavirus (Covid-19) și a preveni noi îmbolnăviri, atât ale celorlalți pacienți, cât și a angajaților noștri. În acest sens, se va completa și semna un chestionar de triaj epidemiologic, iar pacienții care vor refuza acest triaj nu vor putea efectua investigații, consultații și nu se vor putea interna în clinicile Affidea.

Toți pacienții și aparținătorii sunt obligați să respecte instrucțiunile și recomandările personalului din centre.

Programările pentru Spitalizare de Zi se fac prin medicul de familie și prin medicul de specialitate.

În altă ordine de idei, reamintim încă o dată principalele recomandări ale autorităților, iar toți pacienții clinicilor noastre sunt rugați să le respecte:

  • Să respecte o distanță minimă de 1,5 m față de orice persoană
  • Dacă tușesc sau strănută, să își acopere nasul și gura cu plica cotului
  • Să folosească, pe cât posibil, rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane
  • Să se spele cât mai des pe mâini
  • Să dezinfecteze suprafețele pe care le ating des: chei, telefon, telecomandă, masă, mâner ușă, etc
  • Să evite contactul cu persoane care suferă de infecții respiratorii acute
  • Să nu își atingă nasul, ochii și gura dacă nu au mâinile igienizate
  • Să nu ia medicamente antivirale sau antibiotic fără prescripția medicului
  • Să apeleze 112 dacă au călătorit în țări cu cazuri confirmate de persoane infectate cu Coronavirus
  • Puteți obține detalii dacă sunați la 0800.800.358, care este un număr de informare, nu unul de urgență. Doar în cazul urgențelor sunați la 112!
  • Să se informeze din surse oficiale: stirioficiale.ro, Departamentul pentru Situații de Urgență, Ministerul Sănătății, DSP.

Mai multe recomandări despre conduita socială responsabila în prevenirea răspândirii Coronavirus – COVID-19 puteți găsi aici.

Va mulțumim pentru înțelegere și vă dorim multă sănătate!

Affidea România