June 28, 2021

RMN FETAL, investigație de înaltă performanță disponibilă la Affidea Fundeni

"RMN

CE ESTE RMN-UL FETAL?

RMN-ul fetal este o tehnică imagistică de înaltă performanță, neinvazivă, folosită pentru caracterizarea suplimentară a unor leziuni sau malformații depistate ecografic.

Detectarea anomaliilor fetale anterior nașterii oferă informații prețioase care îi pot ajuta atât pe părinți, cât și pe medici în luarea unei decizii și în stabilirea conduitei terapeutice optime precum și pentru o mai buna înțelegere a patologiei fetale și a consecințelor postnatale.

MAI MULTE DETALII DESPRE INVESTIGAȚIA RMN FETAL

Este important de știut că RMN-ul nu folosește radiații X pentru a capta imagini din interiorul corpului. Folosește un magnet puternic, radiofrecvența și un computer pentru a obține o imagine intra-uterina a fătului.

Examenul este realizat mamei, dar atenția se concentrează exclusiv asupra fătului și a placentei. Confortul este important, scanarea putându-se realiza într-o poziție confortabilă pentru gravidă, având alături o persoană dragă. Nu necesită o pregătire specială, examinarea realizându-se fără substanță de contrast și fără sedare.

Biletul de trimitere de la medicul ginecolog care urmărește sarcina este obligatoriu, investigația neputându-se realiza la cererea gravidei.

RMN-ul fetal este folosit ca o investigație complementară ecografiei morfologice, avantajele față de ecografie fiind: posibilitatea obținerii de imagini în toate planurile indiferent de poziția fătului, de conformația gravidei sau de cantitatea de lichid amniotic și contrastul tisular foarte bun.

RMN-ul fetal se poate efectua în trimestrul doi sau trei de sarcină pentru a confirma și caracteriza suplimentar anomalii depistate ecografic din sfera patologiei cerebro-spinale fetale (malformații, leziuni vasculare, tumorale), patologiei toraco-abdominale (malformațiile pulmonare, hernia diafragmatică, afecțiunile renale, formațiunile tumorale, malformațiile tubului digestiv) și pentru aprecierea anomaliilor placentare.

*Articolul are un rol pur informativ și nu substituie consultul medical specializat. Investigațiile imagistice se realizează doar la recomandarea medicului specialist.

 

Investigația este disponibilă în Clinica Affidea Fundeni și este efectuată de către doamna Dr. Cristina Brădeanu-Guramba, Medic Primar Radiologie – Imagistică Medicală cu supraspecializare în Imagistică Pediatrică și Antenatală din anul 2007 (DIU Imagistica ante și perinatala Universitatea Paris V).

Clinica Affidea Fundeni se află la adresa Șos. Fundeni nr. 258, Sector 2, BUCUREȘTI, iar pentru programări ne puteți suna la numărul de Call Center 021.9338.

DESPRE AFFIDEA

Clinica Affidea Fundeni face parte din Grupul Affidea, cel mai mare furnizor european de servicii medicale de diagnostic imagistic de înaltă performanță, cu 245 de clinici în 16 țări din Europa. În România, din Grupul Affidea fac parte un număr de 36 de clinici, care acoperă 19 județe.